MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2014-2015 mokslo metų foto galerija / ATVIRA LIETUVIŲ KALBOS PAMOKA 4A KL. „SKAITAU, SUVOKIU, PRISTATAU“

Pamoką vedė pradinių klasių vyresnioji mokytoja Edita Šereikaitė ir lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė.
Mokiniai trumpai susipažino su vaikų rašytojo Prano Mašioto gyvenimu ir kūryba. Sužinojo, kad jis buvo matematikos, fizikos ir kurį laiką lietuvių kalbos mokytojas, pradėjo rašyti vaikams iš pareigos, matydamas, kad lietuvių vaikai neturi ko paskaityti. Nuolat ragino kurti vaikams, organizuoti bibliotekas, ragino skaityti.
Mokiniai dirbo grupėse. Atidžiai klausėsi P.Mašioto apsakymo  vaikams „Sodas žydi“ įrašo ( skaitė aktorius Ignas Ciplijauskas). Paskui perskaitė apsakymą savarankiškai ir atliko teksto suvokimo užduotis, pasitikrino. Suskaičiavę teisingus atsakymus įsivertino savo pažangą ir pasiekimus: 1-2 neteisingas atsakymas – žalia saulutė,  3- neteisingi atsakymai -  geltona saulutė, 4 ir daugiau neteisingų atsakymų – raudona saulutė. Išsakė savo mintis apie kūrinio suvokimą, įgytus gebėjimus ir žinias, kas buvo sunku, kas patiko, kaip sekėsi dirbti grupėje.
Skirta ir namų darbų užduotis. Tai kūrybinis darbas: pasirinkti labiausiai patinkančią darbo formą ir parašyti rašinį ar laišką draugui, arba sukurti eilėraštį apie sodą  pavasarį.
Šiam darbui skiriama savaitė. Įdomiausi darbeliai bus talpinami mokyklos el. puslapyje.
Pateikti žodžiai ir gražūs žodžių junginiai iš apsakymo „Sodas žydi“, kuriuos siūloma pavartoti rašant: oras smagiai kvepia, žiedai akį veria, kiek širdelė geidžia, čiulba ulba, besotė viešnia, žiedo dulkelės, gardų vaisių mezga, šakose nardo.
Pamoką vedė pradinių klasių vyresnioji mokytoja Edita Šereikaitė ir lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė. Mokiniai trumpai susipažino su vaikų rašytojo Prano Mašioto gyvenimu ir kūryba. Sužinojo, kad jis buvo matematikos, fizikos ir kurį laiką lietuvių kalbos mokytojas, pradėjo rašyti vaikams iš pareigos, matydamas, kad lietuvių vaikai neturi ko paskaityti. Nuolat ragino kurti vaikams, organizuoti bibliotekas, ragino skaityti. Mokiniai dirbo grupėse. Atidžiai klausėsi P.Mašioto apsakymo vaikams „Sodas žydi“ įrašo ( skaitė aktorius Ignas Ciplijauskas). Paskui perskaitė apsakymą savarankiškai ir atliko teksto suvokimo užduotis, pasitikrino. Suskaičiavę teisingus atsakymus įsivertino savo pažangą ir pasiekimus: 1-2 neteisingas atsakymas – žalia saulutė, 3- neteisingi atsakymai - geltona saulutė, 4 ir daugiau neteisingų atsakymų – raudona saulutė. Išsakė savo mintis apie kūrinio suvokimą, įgytus gebėjimus ir žinias, kas buvo sunku, kas patiko, kaip sekėsi dirbti grupėje. Skirta ir namų darbų užduotis. Tai kūrybinis darbas: pasirinkti labiausiai patinkančią darbo formą ir parašyti rašinį ar laišką draugui, arba sukurti eilėraštį apie sodą pavasarį. Šiam darbui skiriama savaitė. Įdomiausi darbeliai bus talpinami mokyklos el. puslapyje. Pateikti žodžiai ir gražūs žodžių junginiai iš apsakymo „Sodas žydi“, kuriuos siūloma pavartoti rašant: oras smagiai kvepia, žiedai akį veria, kiek širdelė geidžia, čiulba ulba, besotė viešnia, žiedo dulkelės, gardų vaisių mezga, šakose nardo.